...
23 Ianuarie, 2018

15 trucuri de compoziție de la fotografi profesioniști

Fotografie Dacă pe lista rezoluțiilor tale pentru 2018 se află și învățarea unor noi tehnici foto, trucurile din clipul mai jos îți vor fi de folos.

Chase Jarvis, Bob Holmes, Chris Burkard și Marc Silber, patru veterani în ale fotografiei, au pus la cale un tutorial video de aproximativ opt minute, în care au dezvăluit câteva dintre secretele lor de compoziție. De la jocurile de lumini la alegerea celor mai bune unghiuri, cei patru povestesc cum reușesc să surprindă imagini și momente cu totul aparte.

Chase Jarvis spune că el se plimbă prin zona pe care trebuie să o fotografieze înainte să se apuce să facă pozele. „Mă plimb fără să stau cu aparatul foto la ochi, pentru că atunci când stai cu aparatul foto la ochi, vezi mult mai puține lucruri decât ai face-o dacă doar te-ai plimba în jur.“

La rândul său, Bob Holmes povestește că îi place să se apropie de subiect și să realizeze compoziția pentru fotografie „aproape intuitiv“. El mai spune că analizează mereu marginile cadrului ales, ca să nu apară ceva ce nu ar trebui să fie acolo: „Trebuie să-I acorzi subiectului 100% din concentrarea ta. Trebuie să fii acolo și să fii conștient de absolut tot. Chiar și înainte să începi să te uiți prin cameră, ține cont de tot ce se întâmplă în acea imagine.“

Marc Silber îi completează și spune că „trebuie anticipezi acțiunea“ pentru a putea „să prinzi momentul exact“. Iar în acest moment decivisiv, va trebui să fii pregătit să declanșezi aparatul pentru a obține cea mai bună imagine. Totul se rezumă la „locul în care te așezi și direcția în care îți îndrepți camera.

 


 


              

Articole Similare

Vezi toate articolele