...
05 Februarie, 2019

 3 filme de revăzut semnate de Tim Burton 

Film Stilul lui Tim Burton (n. 1958) de a spune povești fantastice este inconfundabil, iar animațiile sale și felul său nonconformist de a folosi efectele speciale i-au adus o mulțime de fani din întreaga lume. Producătorul și regizorul este apreciat pentru originalitatea și curajul său, iar fanii săi așteaptă cu nerăbdare noile creații ale acestuia. În continuare, vă prezentăm 3 filme care l-au propulsat pe Tim Burton pe lista celor mai de succes realizatori de film de la Hollywood.

Beetlejuice - Maestru al combinației dintre horror și comedie, Tim Burton impresionează audiența cu cel de-al doilea film al său în 1988. Plot-ul filmului este următorul: un cuplu moare într-un accident de mașină, dar continuă să existe ca fantome în propria lor casă. Aceasta este însă vândută unui cuplu de americani, puternic satirizat de Burton pe durata filmului. Fiica adolescentă a acestora (interpretată de Winona Ryder) este singura care poate vedea fantomele și dezvoltă o relație foarte apropiată cu acestea. Fantomele încearcă să îi sperie pe părinți, cu scopul de a îi face pe aceștia să se mute, ajutate de Beetlejuice (Michael Keaton). 

Ed Wood (1994) – O incursiune în lumea unui regizor neînțeles, Ed Wood (Johnny Depp). Filmul ne dă ocazia să vedem ce se întâmplă în spatele cortinei, în bucătăria creatorului.

Edward Scissorhands (1990) - Tim lucrează adesea cu aceeași actori, doi dintre preferații săi fiind Johnny Depp și Winona Ryder. Deși sunt actori versatili, cei doi au trăsături faciale speciale care rezonează cu genurile horror și fantastic. Nu este de mirare că Winona Ryder a fost aleasă pentru un rol principal în Stranger Things în anul 2016, un serial care a revigorat genul horror în ultimii ani. Elementul kitsch al filmului, costumele și scenografia unice, precum și povestea de dragoste stranie dintre protagoniștii filmului îl fac un clasic al cinematografiei. Acest film este, de altfel, și preferatul lui Tim Burton.
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul