...
18 Februarie, 2019

3 filme de revăzut semnate Steven Spielberg

Film Steven Spielberg (n. 1946) este unul dintre cei mai mari regizori și producători al ultimului secol și unul dintre fondatorii noului Hollywood. De-a lungul carierei sale, a regizat peste 30 de lungmetraje cu teme diverse, de la Holocaust  la extratereștri.

Câștigător al premiului Oscar pentru regie de 2 ori, Steven Spielberg este sinonim cu tema prezenței neobișnuitului între oamenii normali, care încă influențează producțiile cinematografice contemporane. Cu toții am vizionat filmele lui Spielberg, care au un mix straniu de mister și emoție, de real și imaginar, iar o revenire asupra acestor pelicule clasice este plăcută și plină de nostalgie. 

A.I. Artificial Intelligence (2001) – Pelicula este o incursiune emoționantă în lumea inteligenței artificiale și trebuia să fie regizată inițial de Stanley Kubrick. Acesta a murit însă, în mod neașteptat, iar Spielberg a preluat acest film în memoria bunului său prieten. Regizorul a creat cu A.I. Artificial Intelligence o lume întunecată în care existența inteligenței artificiale ne sensibilizează mai mult ca niciodată. În film, David, un băiat-robot, este adoptat de angajații Cybertronics și devine treptat copilul acestora. 

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)E.T. rămâne cel mai bine vândut film al anilor ‘80. Nu este un film despre efectele devastatoare ale invaziei extraterestre, ci despre povestea simplă și simpatică a unei frumoase prietenii dintre o ființă terestră și o ființă extraterestră. Este un film optimist cu privire la acest subiect, care poate fi  înfricoșător în general. 

Close Encounters of the Third Kind (1977) – Împletirea ordinarului cu extraordinarul este una dintre temele preferate ale lui Spielberg. În film, Roy (Richard Dreyfuss) este martorul prezenței unui OZN și decide să-și dedice viața căutării adevărului despre această întâlnire. Filmul a fost proiectat din nou pe marile ecrane în 2017, cu ocazia aniversarii a 40 de ani de la debut. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul