...
02 Martie, 2018

3 filme LGBT noi, toate spectaculoase

Film Mai mult sau mai puțin întâmplător, există trei lung metraje apreciate pentru modul pertinent în care își transmit mesajele, fiecare pe cât de diferit, pe atât de puternic.

120 BPM
Știați că inima bate de 120 ori pe minut când simte frică sau extaz? La fel și acest film poate să adune euforie, dramatica luptă contra HIV/SIDA a unui grup de activiști, o poveste de dragoste și un sfârșit nu fericit. Subiectul este unul care trebuie să pătrundă în circuitul firesc al oricărei societăți sănătoase, iar calitatea filmului a fost aplaudată și la Cannes, unde a fost răsplătit cu Marele Premiu al festivalului.

Soldații: Poveste din Ferentari
Adi Schiop este acel scriitor despre care se știe că a făcut teren în cartierul Ferentari pentru teza lui de doctorat în antropologie. Pentru această lucrare, a documentat fenomenologia manelelor și s-a infiltrat în cultura romă. Pe lângă ficționalizarea poveștii reale în cartea cu aceeași nume, Adi își joacă rolul în lungmetrajul realizat de Ivana Mladenovic și scris de ei amândoi. Din toată brutalitatea lumii aceleia de care majoritatea dintre noi doar își amintesc ocazional, apare o sensibilitate și o tandrețe între cei doi protagoniști care face pe oricine să își regândească propriile limite și percepții. 

Call Me By Your Name
Regizorul Luca Guadagnino livrează o poveste de dragoste plină de senzualitate și magie, pornind de la romanul lui André Aciman. Autorul lungmetrajelor I am Love, A Bigger Splash și The Protagonists surprinde înfiriparea unei povești de dragoste între Elio și Oliver, pe parcursul unei veri care le va schimba viața pentru totdeauna. 


              

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul