...
05 Februarie, 2019

3 filme semnate Stanley Kubrick pe care trebuie să le vezi 

Film Stanley Kubrick (1928 - 1999) a fost unul dintre cei mai sofisticați și profunzi regizori ai tuturor timpurilor. Kubrick a fost de părere că elementul principal care trebuie să transmită privitorului emoția este imaginea, și nu cuvintele; acestea din urmă sunt subiective și pot fi înșelătoare, pot împinge privitorul spre o analiză eronată. Regizorul lasă publicului său alegerea de a găsi propria interpretare a filmelor sale, fie ea greșită sau corectă.

Nu vom ști niciodată ce a vrut cu adevărat să transmită, iar astfel nicio interpretare nu este deasupra altor interpretări. Filmele lui Kubrick au generat discuții aprinse între critici și ore de gândire pentru public, după vizionare. De-a lungul carierei sale, Kubrick se reinventează și abordează stilistici diferite, dar care coincid în privința puterii imaginii de a povesti. În continuare, îți recomandăm un top 3 al filmelor semnate de Stanley Kubrick:

2001: A Space Odyssey (1968) – Efectele speciale din acest film sunt atât de bune încât au provocat bănuiala că Stanley ar fi ajutat Guvernul American și NASA să falsifice aselenizarea. Filmul reprezintă și o pildă despre inteligența artificială, mai actuală ca niciodată în era lui Siri, Alexa și Google Assistant

Barry Lyndon (1975) – Cinematografia acestui film a fost declarată a fi revoluționară, în special pentru cadrele lungi și statice, inspirate din picturile lui William Hogarth

Eyes Wide Shut (1999) – Ultimul film al regizorului, unul dintre cele mai controversate filme de la Hollywood și preferatul amatorilor de conspirații. Filmul spune povestea doctorului Bill Hardford (Tom Cruise) și Alice (Nicole Kidman), soția sa. În urma unei dezvăluiri din partea lui Alice, Bill se îmbarcă într-o stranie călătorie nocturnă, în care ajunge la o întâlnire a unui cult clandestin unde descoperă imagini necunoscute publicului larg. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul