...
08 Februarie, 2018

4 albume cu artiști vizionari

Muzică Trei veterani versus un băiat roșcat în vârstă de numai 24 ani, dar patru albume despre care putem concluziona că anul trecut s-au descurcat bine.

Björk - Utopia
Produs împreună cu ARCA, un vizionar talentat și extravagant care a devenit alintatul muzicii din ultimii ani, Björk a explorat în acest album lansat în 2017 cu ce a rămas după Vulnicura, albumul ei precedent, cât și fără partenerul de viață de care s-a despărțit. După o meditație asupra solitudinii și abandonarea idealului de viață privită pluralist, Utopia vine într-adevăr cu o utopie a izolării, dar cu cântece de dragoste, cu pasiune, cu eleganță. Pe parcursul carierei ei, Björk și-a explorat energia emoțională și spirituală și a căutat o conexiune cu mediul înconjurător. A pendulat între multe stiluri și abordări, dar niciun album al ei nu trebuie ignorat sau trecut cu vederea. 

Charlotte Gainsbourg - Rest
O plimbare prin tristețea din care s-a cules Charlotte după pierderea unor oameni dragi din viața ei, dar care sună atât de gingaș și particular, încât ți se va părea duios și dacă nu vorbești franceza. După ce a petrecut un an lucrând cu producătorul lui Frank Ocean, Charlotte a reușit să metabolizeze aceste sentimente și să dea într-un fel și un exemplu despre forța de a crea ceva și din sau după pierdere.

King Krule - The OOZ
King Krule este un muzician, compozitor, producător și rapper londonez, născut în 1994. A început să facă muzică în 2010, sub pseudonimul Zoo Kid. În 2013 a lansat un album care a fost primit pozitiv de către opinia critică, iar anul trecut a lansat un nou material discografic. De unde pornise inițial cu o combinație de punk jazz, hip hop, darkwave și trip hop, albumul lui cel mai recent, The OOZ, este mai înspre rock, cu un sound foarte fresh și despre care s-a zis că este intens și imersiv. King Krule merită atenție indiferent de gusturile primare pe care le ai în muzică, pentru că pare un artist extrem de promițător.

Jay Z - 4:44 
Un album matur, asumat, responsabil, care arată parcă un alt Jay-Z, un Jay-Z care face mărturisiri, care a căutat ani de zile vocea cu care acum denunță alienarea, deciziile greșite, problemele cu discernământul. Un mic manifest care lasă în urmă distracția și rapperismele și vorbește despre lucruri esențiale care ne alcătuiesc.
 


              

Articole Similare

Vezi toate articolele