...
21 Noiembrie, 2018

4 filme cult ale anilor ‘90, în afară de Fight Club

Film Filmele cult sunt acele filme care, deși nu au avut un succes uriaș la box-office și nu păreau să ajungă foarte cunoscute, au câștigat foarte mulți fani ce au creat adevărate subculturi odată cu trecerea timpului. Anii ’90 ne-au adus foarte multe filme cult, iar fanii acestora continuă să le revadă de fiecare dată când au ocazia. 

Trebuie să încălcăm prima regulă a Fight Club pentru a putea povesti despre Fight Club (1999). Este un clasic al filmelor cult, adaptat după romanul omonim a lui Chuck Palahniuk. Conține prestațiile excelente ale lui Brad Pitt, Edward Norton și Helena Bohnam Carter. Regizat de David Fincher, Fight Club este un film despre minusurile consumerismului, anarhism și tulburări psihice. 

Office Space (1999) – Unul dintre cele mai bune filme de comedie despre munca de birou; este foarte ușor să ne identificăm cu personajul principal, cu gândurile și replicile acestuia parcă rupte din realitate. Este scris și regizat de Mike Judge.

The Big Lebowski (1998) – Scris și regizat de frații Coen, Joel și Ethan. Filmul îl are ca personaj principal pe Jeff Lebowski (Jeff Bridges), supranumit The Dude, ce în urma unei încurcături este confundat cu un milionar cu aceeași nume. În 2005, o religie inspirată de film a fost înființată sub numele de Dudeism.   

The Shawshank Redemption (1994) – Cu cel mai mare rating din partea utilizatorilor pe site-ul IMDb, filmul regizat de Frank Darabont și adaptat după nuvela Rita Hayworth and Shawshank Redemption a lui Stephen King este un film despre speranța găsită în cel mai neașteptat loc.

Reservoir Dogs (1992) – Este primul film al lui Quentin Tarantino și prevede marele succes de care regizorul se va bucura. Filmul are cele mai importante trăsături ale unui film de Tarantino: o structură non-lineară a narațiunii, o coloană sonoră inspirată și dialoguri demențiale. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul