...
12 Februarie, 2018

4 filme din 2017 pe care nu trebuie să le ratezi

Film My Happy Family (r: Nana Ekvtimishvili, Simon Groß)

Un lung metraj înduioșător, care a rulat la TIFF anul trecut, despre o profesoară care, în ciuda vârstei, sfidează rutina care o face nefericită și viața trăită mai mult pentru profesie și familie decât bunul plac. Căutarea de sine în cazul unei femei de două vârste care nu continuă niciun compromis, chiar și în detrimentul confortului, nu are cum să nu te miște. Odată cu alegerea adevărului personal, toată atmosfera filmului bate spre relaxare.

On Body and Soul (r: Ildikó Enyedi)
Una din cele mai savuroase comedii negre pe care le-am văzut în ultimii ani, o metaforă extrem de concisă și igienică a iubirii naturale, care e fix aceea care apare când te aștepți mai puțin și nici nu prea-ți creează confort. Doi oameni visează același vis în fiecare noapte și descoperă această ciudățenie în timpul unui control psihologic de rutină pentru angajați, specific din când în când în orice abator. 

Crima din Orient Express (r: Kenneth Branagh)
Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Willem Dafoe și Penélope Cruz sunt printre protagoniștii din această reinterpretare a romanului-puzzle a binecunoscutei Agatha Christie. O călătorie interesantă cu trenul prin Europa devine fundalul unei povești pline de mister și suspans. Treisprezece străini par legați de un destin căruia trebuie să i se supună și ale cărui ițe pot fi dezlegate doar de detectivul Poirot. 

Un pas în urma serafimilor (r: Daniel Sandu)
2017 este un an aglomerat în agenda lui Vlad Ivanov. Debutul regizorului Daniel Sandu nu se bazează însă numai pe actori experimentați, ci aduce un întreg grup de tineri actori în prim-plan, într-o poveste căreia nu îi simți lungimea și în care te cucerește stilul și estetica. Inspirat din povești adevărate de la seminarul teologic, povestea coming of age a studenților punctează probleme sistemice și corupția de la toate nivelurile instituției.


 


              

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul