...
21 Noiembrie, 2018

5 canale de „BookTube” care să ne inspire pentru următoarea lectură

Relaxare Canalele despre cărți sunt din ce în ce mai numeroase pe Youtube. Am selectat 5 canale BookTube, atât în limba engleză cât și în limba română, bune de urmărit când vrei să primești o recomandare de carte din partea unei persoane obișnuite și nu a vreunui critic de literatură versat. 

Better than Food este un canal în care autorul, Clifford Lee Sargent, ne povestește despre cărțile pe care el personal le consideră excelente pentru a ne hrăni sufletul. Cliff este un susținător înflăcărat al lecturii și promovează pe canalul său în general clasici ai literaturii universale. 

Irina Citește este un canal ce conține topuri și recomandări sincere de autori și cărți în peste 200 de video-uri. Absolventă a Facultății de Limbi Străine, Irina ne arată ce cărți primește, ce cărți își cumpără și ce cărți împrumută de la bibliotecă. De asemenea, ne ține la curent cu evenimentele despre cărți din România. Irina Citește a adunat în cei 4 ani de activitate aproape 10.000 de urmăritori și un total de aproape 680.000 de vizualizări ale video-urilor. 

JessethereaderJesse se definește a fi un războinic al cărților și este, cu siguranță, unul cu un foarte mare succes la public. Video-urile sale amuzante au strâns până în prezent 30 de milioane de vizualizări. 

polandbananasBOOKSChristine Riccio citește mult și îi îndeamnă și pe ceilalți să facă la fel prin video-urile ei spontane, comice și jucăușe. Gusturile lui Riccio în materie de cărți sunt eclectice, abordând cărți din zone diferite, de la Fantasy și Young Adult la Thriller.

The Hearabouts – Canal fondat în 2010 de Sandra Negrea și Evelina Munteanu ca extensie a blogului lor. În peste 100 de video-uri cele două ne prezintă cărțile pe care le consideră demne de citit într-un mod antrenant și plăcut. The Hearabouts organizează și numeroase concursuri pe canalul lor. 

Bonus – o listă de video-uri ale lui VEELA în care aceasta discută creațiile lui H.P. Lovecraft din cada de baie. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele