...
03 Martie, 2019

5 canale de YouTube despre arta contemporană  

Relaxare Pofta de artă contemporană vine consumând...artă contemporană. O dată cu creșterea apetitului pentru artă cresc și numeroasele posibilități de înțelegere și explorare a lumii. Când nu știi cu ce să începi educația într-un domeniu, ai nevoie de o introducere amuzantă și eficientă: o serie de video-uri de pe YouTube pe acea temă. În continuare, îți recomandăm 5 canale de YouTube despre artă bună și... contemporană. 

The Art Assignment - Un canal foarte bine documentat, care explică cu multă claritate și umor auto-adresat curente ale artei și realizează excursii tematice în anumite orașe pentru a descoperi viața artistică a acestora. 

Tate Muzeul Tate Modern este cea mai cunoscută instituție de artă contemporană din Marea Britanie. Prin videoclipuri de doar câteva minute, Tate Channel ne invită să luăm parte la activitatea acestei instituții. Aflăm informații esențiale despre artiștii care expun la Tate, despre expoziții sau lucrări de artă, care schimbă paradigma artei. 

The Art Channel – Canalul filmează și realizează recenzia expozițiilor de artă contemporană din toată lumea cu scopul de a le face accesibile unor mase cât mai mari de oameni. Momentan, autorii canalului, Grace Adams și Joshua White, încarcă un filmuleț în fiecare lună. 

MoMA – Din listă nu putea să lipsească canalul Muzeului de Artă Modernă din New York, care are ca scop diseminarea artei moderne și contemporane cât mai multor oameni. MoMA are în colecția sa peste 200 de mii de lucrări. În seria de video-uri HOW TO SEE, autorii canalului își propun să explice fenomenele artistice ale secolului XXI pe înțelesul tuturor. 

Art 21 – Cei de la Art 21 au drept obiectiv atât prezentarea celor mai interesanți artiști ai momentului, cât și a operelor artistice sofisticate și inteligente din toată lumea. Mai mult, videoclipurile încărcate pe acest canal reprezintă un punct bun de început al incursiunii în arta contemporană. 

Articole Similare

Vezi toate articolele