...
11 Ianuarie, 2019

5 filme motivaționale pentru un început de an inspirat

Film Din când în când avem nevoie de povești spuse frumos care să ne facă să vedem viața dintr-o altă perspectivă. Atunci când vreți să combinați o seară de relaxare cu o sursă de motivație puteți vedea sau revedea unul dintre următoarele filme:

Rocky (1976) are o poveste motivațională și în spatele ecranului. Sylvester Stallone a scris scenariul într-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere personal și material și a fost nevoit să-și vândă câinele pentru a putea cumpăra mâncare. L-a recuperat în schimbul unei sume impresionante de bani și a unui rol în Rocky pentru stăpânul temporar al câinelui. 
Forrest Gump (1994) – acest film nu are o limită a vizionărilor, viața extraordinară a lui Forrest fiind amuzantă, candidă și motivațională în același timp. Bineînțeles, trebuie urmărit cu o cutie de bomboane de ciocolată alături. 
Good Will Hunting (1997) spune povestea demonilor interiori ai unui geniu al matematicii, ce are o slujbă de îngrijitor la M.I.T. Prestațiile lui Matt Damon și Robin Williams sunt foarte reușite și ne fac să rezonăm puternic cu personajele. Scenariul este scris de Matt Damon și de Ben Affleck și le-a adus acestora un Oscar. Filmul i-a adus un Oscar și lui Robin Williams, pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar
Pay it Forward (2000) Trevor (Haley Joel Osment) încearcă să schimbe lumea în bine printr-o metodă simplă, inspirat fiind de profesorul său Eugene Simonet (Kevin Spacey).  
The Pursuit of Happyness (2006) – Filmul prezintă o situație în care mult prea mulți oameni s-au aflat – singuri, cu responsabilitatea unui copil, pe drum și fără resurse materiale. Puterea minții lui Chris (interpretat de Will Smith) este uimitoare și demonstrează că indiferent cât de mari sunt problemele, cu abordarea potrivită acestea pot fi rezolvate. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul