...
11 Ianuarie, 2019

7 filme horror ce și-au câștigat titlul de „clasice” de-a lungul timpului

Film Dacă îți plac filmele de groază, trebuie neapărat să vizionezi aceste pelicule clasice. Fă rost de popcorn, câțiva prieteni curajoși și o seară liberă și organizează un maraton horror.

Psycho (1960) – niciun duș nu va mai fi sigur o lungă perioadă de timp după revederea acestui film. Capodopera lui Alfred Hitchcock dă tonul poveștilor întunecate despre orășele obscure și misterioase și pericolul din spatele oamenilor obișnuiți. 
Night of The Living Dead (1968) este filmul care a deschis apetitul pentru filme cu zombie ale Hollywood-ului. Pentru prima dată în istoria cinematografiei, facem cunoștință cu personajele paradoxale, moarte, dar vii, în căutare de carne proaspătă. Filmul este regizat de George A. Romero
Rosemary’s Baby (1968), regizat de Roman Polanski este un horror realist care se desfășoară în jurul fricilor și lipsei de control ale unei femei însărcinate. Îi are în distribuție pe Mia Farrow și John Cassavetes. 
Halloween (1978) este primul film din franciza Halloween și este cel mai apreciat film horror independent al tuturor timpurilor. Îi are în rolurile principale pe Donald Pleasence și Jamie Lee Curtis și ca regizor pe un clasic al genului, John Carpenter
The Shining (1980) – adaptarea romanului omonim al lui Stephen King în regia lui Stanley Kubrick a rezultat într-un film cu multiple interpretări. De fiecare dată când îl revedem descoperim noi semnificații. De asemenea, prestația lui Jack Nicholson este de neuitat.
The Thing (1982) – un alt film al lui John Carpenter, ce a câștigat foarte mulți fani odată cu trecerea timpului datorită atmosferei cu adevărat speciale pe care o inspiră. 
A Nightmare on Elm Street (1984) – Filmul lui Wes Craven este un clasic al coșmarurilor și cu siguranță nu te va lasă să dormi o perioadă bună de timp.
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul