...
07 Septembrie, 2018

7 rețele sociale de care, probabil, nu ai auzit

Tehnologie Articol scris de Cristian Manafu. Fost jurnalist format în presa de business, Cristian Manafu este unul dintre bloggerii activi din România și un cunoscut organizator de evenimente business-to-business. Din 2008, el activează ca trainer și consultant în social media.

Facebook are aproape 10 milioane de utilizatori în România și a trecut de mult timp de 2 miliarde la nivel Global. Alte retele sociale sau de comunicare au trecut de 1 miliard de utilizatori, ca Instagram, Facebook Messenger, Whatsapp, iar YouTube se apropie de 2 miliarde acum. Vorbim de rețele foarte cunoscute, care fac parte din viața noastră de zi cu zi și ne consumă adesea mult timp. Pe lângă acestea însă, există multe alte platforme care încearcă fie să fure din audiența Facebook, fie să își găsească o nișă, fie să se adreseze unei piețe mari, cum face WeChat, de exemplu, în China. Este o rețea care are astăzi peste 1 miliard de conturi, dar este mai puțin cunoscută în România. 

Pentru că uneori ne place să încercăm lucruri noi ori ne gândim că o platformă poate ajunge, de pildă, următorul Instagram. Astfel, am ales 7 rețele sociale care sunt necunoscute de cei mai mulți români.

 Die With Me 

Deși numele aplicației te poate trimite cu gândul la tot felul de lucruri mai puțin plăcute, Die With Me este o aplicație de tip chat pe care o poți utiliza doar când mai ai 5% baterie. Intri într-un chatroom plin cu oameni cu care poți vorbi până ajungeți la 0% baterie și să intrați împreună în lumea întunecată a offline-ului. Well, până se încarcă din nou telefonul.  

 PetScene 

Trebuie să recunoaștem că internetul a fost creat pentru filmulețele cu pisici și căței. Era și timpul ca animalul de companie să se poată bucura de o rețea socială în care să își urmărească prietenii din parc. Având o interfață simplă, aplicația le permite proprietarilor de animale de companie să le creeze profiluri și să se conecteze cu utilizatori din întreaga lume. Aceștia pot partaja fotografii, videoclipuri și pot descoperi evenimentele pet friendly din apropiere. 

 Nextdoor  

Nu-i așa că viața ar fi mai frumoasă dacă am putea să îi trimitem un mesaj rapid vecinului care folosește bormașina duminică dimineața? Rețeaua socială Nextdoor îți oferă posibilitatea să te conectezi cu cei din vecinătatea ta. După un proces de verificare, îți pot accesa contul pentru a putea rămâne conectat cu tot ce se întâmplă în comunitate și pentru a putea forma o legătură cu toți cei care locuiesc în apropierea ta.  

Ripple

Un Tinder pentru business networking? Aplicația Ripple își propune să devină o alternativă pentru LinkedIn, fiind inspirată de Tinder. Aceasta le permite utilizatorilor să gliseze prin potențialele conexiuni pentru a-și consolida rețeaua profesională. Printre opțiunile aplicației se numără și posibilitatea de a te înscrie în diverse grupuri sau de a urmări evenimente de interes, însă cea mai interesantă opțiune oferită presupune găsirea unor utilizatori prin scanarea feței. În teorie, acest lucru ar trebui făcut cu consimțământul celeilalte persoane și ar face mai rapid procesul de adăugare a unor noi conexiuni.  

Gab

Pornită ca o alternativă pentru Twitter, Gab își propune să promoveze cât mai mult libera exprimare. Ea permite utilizatorilor să trimită mesaje cu până la 300 de caractere, numite gabs (așa cum Twitter are tweets). De asemenea, platforma oferă și suport multimedia.

 MeWe 

Potrivit unui raport Pew Research din 2016, milennialls sunt foarte preocupați de initimitatea lor din mediul online. MeWe vine ca o alternativă la Facebook și promite să fie o rețea revoluționară și o aplicație de chat care pune accent pe siguranța informațiilor trimise de către utilizatori. MeWe prezintă chiar și un set de drepturi ale utilizatorului și promite lucruri ca: „Nu veți primi niciodată o reclamă direcționată sau un conținut al terțelor părți în funcție de ceea ce faceți sau spuneți online. Credem că e înfiorător.” 

 WeChat  

Cu peste 800 de milioane de utilizatori, WeChat este cea mai populară aplicație de chat din China, similară cu WhatsApp, dar cu mult mai multe opțiuni. Aplicația le permite utilizatorilor să comande mâncare, să facă plăți, programări la doctor și chiar să aplice pentru viză. De cealaltă parte a monedei stau și un număr de restricții: utilizatorii nu pot trimite texte sau imagini cu mesaj politic sau să publice articole care să critice administrația.

 

Articole Similare

Vezi toate articolele