...
02 Iunie, 2019

Amatori de film? Hai la Uzină!

Film (Po)veștile bune de la această ediție de TIFF continuă! Astăzi vă prezentăm Uzina de Filme pentru Amatori!

TIFF și Asociația pentru Cultură Urbană au adus în acest an la Cluj proiectul inițial de regizorul Michel Gondry, Uzina de Filme pentru Amatori. Gândit ca un loc în care oricine dorește are șansa să lucreze propriul film, Uzina propune, în 500 de mp, 15 seturi, decoruri, echipament și toate resursele necesare pentru ca, în trei ore, să creeze un film cap-coadă.

Proiectul a fost implementat până acum în 17 orașe printre care și Montreal, Buenos-Aires, Frankfurt, Moscova, Rotterdam, Paris sau Cannes, iar Michel Gondry lucrează deja la un documentar despre acest proiect, iar scopul acestui demers este să dezvolte, să cultive și să răspândească pasiunea pentru film.Uzina de Filme propune un exercițiu de creativitate ce poate fi parcurs alături de prieteni, familie sau colegi (ca teambuilding), trei ore de relaxare și distracție, dar și o experiență care include faimosul îndemn: ”Motor! Acțiune!”

Sub atenta îndrumare a instructorilor de la Uzină, fiecare participant se implică activ în toate etapele unui film, de la scenariu, distribuție, regie, până la crearea efectelor speciale și a coloanei sonore, însă fără montaj pentru că – spune Gondry – ideea e ca produsul finit, filmul, să fie realizat fără amestecul unor profesioniști.Sunt trei etape:
1. Povestea, în care echipa de amatori alege genul filmului, operatorul, construiește scenariul și se stabilește decorul.
2. Filmarea – o singură dublă pentru fiecare scenă.
3. Proiecția – la final echipa urmărește filmul pe un ecran mare, iar apoi primește o copie în format digital pentru revederi nenumărate!

Uzina de Filme pentru Amatori este deschisă până pe 31 iulie, iar accesul este gratuit, însă necesită programarea prealabilă.
Detalii pe https://uzinadefilme.com/ 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul