...
12 August, 2019

ANONIMUL 2019 la final

Film / Relaxare Și la această ediție, votul publicului a desemnat cele mai bune filme de la Anonimul.

Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a decis câștigătorii celei de-a 16-a ediții: Trofeul ANONIMUL 2019 a fost câștigat de producția belgiană „The Best of Dorien B.”, în regia lui Anke Blondé. Directoarea festivalului, Miruna Berescu, i-a înmânat trofeul actriței Kim Snauwaert, protagonista filmului, prezentă la Gala de Închidere (foto, în centru).„The Best of Dorien B.” este un debut pentru Anke Blondé și prezintă, nu fără umor și (auto)ironie, viața aparent reușită a unei femei - un business înfloritor, propriul cabinet veterinar, o familie frumoasă, o casă ca în reviste - care se prăbușește odată cu o serie de evenimente pe care nu le poate controla și care o fac să se întrebe ce s-a întâmplat cu fata care odinioară asculta Nirvana și visa să lucreze pentru Veterinari Fără Frontiere. Un film din care putem învăța că uneori necazurile sunt cel mai bun pretext pentru reinventare și (re)găsirea celei mai bune variante a propriei persoane.Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „Trofeul Tinereții” (r. Răzvan Oprescu), în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin a mers către producția spaniolă „Piggy” (r. Carlota Pereda).
„La Bête” (r. Filippo Meneghetti) este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul ”Ovidiu Bose Paștină”.
Valorea totală a premiilor oferite în acest an a fost de 6000 de euro.

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 5 - 11 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, a reunit în selecția competiției de lungmetraj, realizată de Ludmila Cvikova, șase titluri din Israel, Belgia, Suedia, Bulgaria, Iran şi România.
Selecția competiției de scurtmetraj, realizată de Ionuț Mareș, a fost compusă din 24 de filme, românești și străine, alese din peste 600 de producții.

Timp de șase zile, publicul ANONIMUL a văzut 44 de filme, șapte dintre ele facând parte din retrospectiva dedicată regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, invitatul special al acestei ediții, care a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.
De asemenea, în programul festivalului s-au regăsit și proiecții speciale ale unor filme românești ce urmează să intre în circuitul cinematografic în această toamnă, cum sunt „La Gomera”, noul film al lui Corneliu Porumboiu, „Arest”, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, și ”Monștri.”, în regia lui Marius Olteanu.

Pentru fani și nostalgici, retrospectiva ANONIMUL 2019 va avea loc în perioada 12-14 septembrie la Cinema Muzeul Țăranului din București.

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul