...
26 Octombrie, 2017

Artă Artificial Intelligence

Relaxare Se vorbește des despre inteligența artificială (AI) care va înlocui bucătarii, șoferii de taxi sau doctorii. Dar poate ea să îi înlocuiască și pe artiști?

Probabil nu prea curând și poate că nu „înlocuit” este cuvântul potrivit. Azi, există deja artiști care folosesc inteligența artificială pentru lucrările lor. De exemplu, J. Walter Thompson Amsterdam a câștigat premiul la Cannes Lions Festival pentru "The Next Rembrandt", un proiect care a avut la bază inteligența artificială. Mai multe picturi ale artistului olandez au fost scanate, iar după ce s-a stabilit un algoritm, au fost create piese contemporane, cu ajutorul unei imprimante 3D.

În fiecare an, Muzeul Tate Britain organizează o competiție pe baza unei teme date, pentru premiile Irene Kreitman. În 2016, tema aleasă a fost inteligența artificială. Proiectul "Recognition" by Fabrica a creat o legătură între creațiile muzeului și poze actuale oferite de Reuters, iar rezultatul a fost premiat și expus în cadrul celebrului muzeu din Londra. 

Posibilitățile și parametrii pentru arta AI sunt abia la început. Însă odată cu interesul din ce în ce mai ridicat pentru acest subiect, inteligența artificială se integrează și în cele mai umane arii ale societății.

Articole Similare

Vezi toate articolele