...
19 Septembrie, 2017

Cum poți pierde bani dacă ai o conexiune proastă de internet

Relaxare Acum 25 de ani, mai puțin de 1% din oameni foloseau internetul. Astăzi, lumea abia ar putea să funcționeze fără el și totuși, jumătate din populația globală încă nu are acces la internet.

Marile firme de tech testează continuu noi tehnologii pentru a conecta toată planeta în următorii ani și chiar dacă asta e deja o provocare monumentală, nu este singura: cum ne asigurăm că oamenii care au deja acces la internet beneficiază de cea mai bună viteză și de ce e asta important?

România este cunoscută drept una dintre țările cu cea mai bună viteză la internet din lume. De exemplu, dacă am downloada o poză de 10 Mb din țara noastră, fișierul ar fi descărcat în mai puțin de o secundă. În China, aceeași poză s-ar descărca în trei secunde, de trei ori mai mult, iar în Mali în 20 de secunde.
Când vorbim despre procese mai complicate decât descărcarea unei poze, toate aceste secunde consumă timp prețios. Iar timpul înseamnă bani care impactează nivelul de trai și chiar PIB-ul unei țări. Un studiu OECD din 34 de țări dezvoltate arată că accesul la o conexiune obișnuită de internet (4 Mbs) poate crește venitul unei familii cu până la 273 euro pe lună. Cum?

„Dacă deții o conexiune bună la internet, poți beneficia de programe online de studiu de la cele mai prestigioase universități din lume, poți fi un consumator informat, poți face cumpărături la cel mai bun preț. Ca angajat care folosește internetul eficient, este mai probabil să fii plăcut la locul de muncă, și asta se poate traduce prin succes profesional” - Sebastian Tolstoy, vice-președinte Ericsson.

Toate aceste beneficii produc, statistic, o diferență semnificativă. În plus, o conexiune bună la internet încurajează afacerile online și profesioniștii care vor să lucreze de acasă, factori economici importanți în orice țară.

Și în țările în curs de dezvoltare, precum Brazilia, India și China, viteza mai mare a internetului impactează economia. Un studiu Ericsson a aflat că doar mărind viteza internetului de la 0.5 Mbs la 4 Mbs, o familie din aceste țări poate câștiga cu 31 euro în plus pe lună. Studiul efectuat în 22.000 de gospodării concluzionează că pentru fiecare creștere de 10% a numărului de cetățeni online, PIB-ul unei țări crește cu 1%, în timp ce dublarea vitezei internetului aduce o creștere de 0.3%.

Fiind la curent cu toate aceste date, e lesne de înțeles de ce giganții din tech investesc atât de mult în conectarea la internet a țărilor subdezvoltate, acestea fiind piețe de desfacere pentru orice tehnologie digitală.

Articole Similare

Vezi toate articolele