...
12 August, 2019

EVENIMENT: De la Milan Design Week la Qreator: Unzip You Mind!

Fotografie / Co-creare / Tehnologie Începând cu 22 august, Qreator prezintă Unzip Your Mind, o expoziție realizată de artistul britanic Alex Chinneck!

Una dintre cele mai importante manifestări de gen, Milan Design Week a atras pasionați din întreaga lume în capitala mondială a modei și designului. Printre cele mai admirate și discutate opere expuse în acest an s-a aflat IQOS World, creație a sculptorului britanic Alex Chinneck, care s-a bucurat de interesul a peste 200.000 de vizitatori.

În cadrul acestei colaborări, o clădire din Milano, aflată pe via Tortona, a căpătat noi valențe și dimensiuni, atât la exterior cât și în interior:

Astfel, prin reiterarea fermoarului ca temă principală, Alex Chinneck a deschis țesătura unei clădiri aparent istorice, pentru a-și imagina ludic ce se află în spatele fațadei, podelelor și pereților: ”Încerc să inserez momente de magie în viața de zi cu zi, creând experiențe accesibile și interesante care pot fi văzute, împărtășite și savurate de cât mai mulți oameni”.


 

Lucrările lui Alex Chinneck sunt într-un dialog permanent cu mediul în care se află, transformând percepția asupra locului și făcând lumea, cel puțin pentru un moment, să pară un loc magic.
La intersecția între artă, arhitectură, teatru și inginerie, metodele lui împing limitele materialelor, dezvăluindu-le un alt potențial. 

Aceste este artistul a cărui expoziție, Unzip Your World, ce conține sculpturi, fotografii și fragmente din clădirea IQOS World de la Milan Design Week, va fi prezentată publicului la București, în casa Qreator!
Dacă ești atras în mod irezistibil de ideile lui Alex Chinneck - și cum ai putea să nu?! - apare, inevitabil, întrebarea: Cum reușește să transforme materialele în acest fel?!
Dar poate asta și este una dintre rațiunile artei: să te facă să își pui tot timpul întrebări. Răspunsuri, sau chiar mai multe întrebări despre această expoziție-eveniment, pe blogul Qreator, curând, și, cu siguranță, din 22 august până în 18 septembrie, la Unzip Your World, în Aviatorilor 8A!
De trecut în agende!

#unzipyourmind #unzipcreativity

Articole Similare

Vezi toate articolele