...
02 Martie, 2018

Exposing Movement, intersecție multidisciplinară oldschool

Fotografie / Dans Exposing Movement este un proiect pus cap la cap de o echipă alcătuită din patru „alchimiste”-fotografe și trei „iluzioniste”-coregrafe, iar în cadrul lui, corpul a trecut prin tot atâtea transformări prin câte trece pelicula după ce a fost expusă prima oară.

În acel spațiu ideatic unde se întâlnesc dansul cu fotografia analog este mult loc pentru interpretări, expuneri multiple, expuneri lungi și tot felul de alte trucuri specifice perioadei acelea pe care unii din noi o percep ca fiind aproape “preistorică“: epoca pre-digitală sau epoca analog. În ciuda tuturor tehnologiilor din prezent - sau poate în lină trecere pe lângă ele, fotografele Alina Ușurelu, Hermina Stănciulescu, Lavinia Pollak și Sabina Suru lucrează cu mișcările coregrafice voluntariate de Andreea Novac, Ioana Marchidan și Simona Deaconescu. Combo-ul este cel puțin surprinzător, nu numai pentru că are un efect vizual imposibil de replicat, ci și pentru că talentul coregrafelor se lasă surprins pe o peliculă și prelucrat cu mare atenție de către patru perechi de mâini (și ochi!) dibace. 

După primul pas realizat de autoare, au urmat mai multe etape în care publicul fan dans contemporan, mișcare și bineînțeles fotografie și-a arătat aprecierea. Așa că a avut loc un workshop Exposing Movement la Centrul Național al Dansului București, unde fotografi amatori au intrat în contact cu dansatori mai mult sau mai puțin experimentați și au făcut echipă pentru a replica exercițiul realizat de autoarele Exposing Movement. În prezența lor, fotografii au parcurs toți pașii specifici fotografiei analog, iar unele din lucrări merg alături de cele ale autoarelor la diverse expoziții. 
Fotografiile au putut fi văzute nu numai în București, ci și în Cluj, în luna decembrie, în cadrul mai multor evenimente.


Povestea continuă în mai multe locuri din București sub formă de expoziții și noi discuții despre tehnică foto și coregrafie. 


Urmărește aici activitatea Exposing Movement.


              

Articole Similare

Vezi toate articolele