...
19 Septembrie, 2017

Filme care ne inspiră | Intro

Film Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenția de la cotidian, conducându-ne spre o lume vizuală. Acest proces ne trezește stări și trăiri noi, sau ne relaxează.

În orice caz, filmul ne face să reacționăm.

Ne uităm la filme ca printr-o lupă la unele aspecte din viață ca: dragostea, razboiul, comedia și ajungem în punctul în care cântărim mai bine aceste aspecte și le privim în profunzime. 

Filmul este și o fereastră către lumi diferite; o fereastră pe care o deschidem atunci când căutăm răspunsuri la întrebări sau avem curiozități. 

Însă nu în ultimul rând, filmul este o experiență în care te imersezi și la care participi.

Ne-am propus să tratăm filmul ca inspirație și să dezbatem recurent titluri care ne motivează să privim lumea altfel.

Vom traversa în timp: scurt și lung metraje, filme underground, cult, clasice sau actuale, care ne impactează fie prin concept, imagini sau sunet. 

Stay tuned!

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul