...
19 Septembrie, 2017

Formulele noilor estetici în dans. Aya Sato și Bambi

Dans Coregrafii excentrice, zeci de mișcări sincron pe minut, costume inspirate din tradiția japoneză, comunitatea LGBT din Japonia. Acestea sunt primele lucruri care îți sar în ochi când le descoperi cel mai probabil pe youtube, pe Aya Sato și Bambi.

Cele două dansatoare japoneze, fenomen și fenomenal de neconvenționale (deși provin dintr-o țară încă extrem de tradiționalistă) au fuzionat vogue-ul pretențios și stilat new yorkez, cu mișcări și fraze din dansurile tradiționale ale gheișelor, într-o nouă estetică de dans. Au adăugat vibe-ul și stilul industrial-gotic al platformelor, accesoriilor din piele, dantelei, lanțurilor, piercing-urilor, machiajului și costumelor negre. Și s-au lansat ca un duo de dansatoare și coregrafe cu un feel între BDSM și punkul anilor 80.

Șocante și versatile, au devenit aproape peste noapte din dansatoare, artiste multidisciplinare și inspirația campaniilor designerului Alexander Wang sau clipurilor Madonnei.

Luate separat, Aya și Bambi și-au construit într-un timp scurt, propriile personalități, on și off stage, fiecare experimentând fără granițe, în felul lor, cu moda, fotografia, artele vizuale și performative. Luate împreună, duo-ul AyaBambi înseamnă originalitate și co-creere între stiluri de dans și estetici aproape opuse, dar surprinzător de complementare.

 

Articole Similare

Vezi toate articolele