• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
19 Septembrie, 2017

Highline, sportul care stă la granița dintre armonie și extrem

Fotografie Highline (sau slacklining) e un sport care implică fixarea unei frânghii de doi centrimentri între doi munți și mersul efectiv dintr-o parte în cealaltă.

Dacă nu sună destul de extrem, sportivii care practică highline-ul nu au o plasă de salvare sau o bară pentru echilibru așa cum folosesc acrobații la circ. Cu cât altitudinea este mai mare, cu atât persoana de pe sfoară trebuie să reziste rafalelor de vânt care pot să îi dea jos de pe frânghie.

Dora e fotograf freelancer, locuiește în Sheffield, UK și s-a îndrăgostit în ultimii doi ani de highline. „Am descoperit acest sport relativ tânăr acum doi ani, însă dincolo de spectacolul în sine primul lucru care mi-a captivat atenția a fost comunitatea super faină devotată highlining-ului. Niciodată nu am văzut atât de mulți oameni mișto și pasionați laolaltă și mă simt super norocoasă că pot documenta prin fotografie atât sportul, cât și pe cei ce îl practică”, povestește Dora, care s-a hotărât să facă un trip prin Europa la mai multe festivaluri dedicate acestui sport.

„În iulie 2016 am pornit la drum din Marea Britanie într-un Bedford CF din 1984, Bertie, o fostă ambulanță londoneză. Nu am avut un traseu bine pus la punct, intenția a fost să bifăm o serie de festivaluri de highline din Europa pe durata a 3 luni de călătorie (care ulterior s-au transformat în 5 luni). Țările parcurse au fost Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Croația, Elveția și Franța”, spune Dora, care crede că highline-ul e mai degrabă un sport armonios decât unul extrem. „Din punctul meu de vedere nu este un sport pentru cei „însetați de adrenalină”, am văzut multe articole în presă unde atleții sunt catalogați ca fiind „adrenaline junkies” sau „daredevils”. Din contră, trebuie să fii relaxat și în perfectă armonie inside&out pentru a putea ajunge la un echilibru - atât fizic cât și mental. Odată ce ajungi să îți menții echilibrul și începi să pășești comfortabil, procesul te aduce într-o stare similară meditației, mintea devine limpede și ancorată în prezent.”

Articole Similare

Vezi toate articolele