...
03 Martie, 2019

In the Dust of This Planet sau cartea promovată de Jay-Z în turneul său mondial 

Co-creare Ca autor de filosofie contemporană, ultimul lucru pe care l-ai aștepta este să îți vezi coperta cărții pe geaca lui Jay Z. Și totuși, asta i s-a întâmplat lui Eugene Thacker. Thacker este profesor la New School în New York și a publicat în anul 2011 In the Dust of this Planet, o carte despre sfârșitul omenirii, după cum autorul o descrie într-o singură propoziție. 

Bineînțeles, lucrurile nu sunt atât de simple: Eugene Thacker ne propune, de fapt, varianta unei lumi în afara umanității, o lume fără oameni în ea. Această lume este greu de imaginat de către om, dacă nu chiar imposibil. O lume în afara existenței noastre este o lume pe care nu o putem experimenta - prima condiție pentru a experimenta este aceea de a exista. Eugene vine în ajutorul acestei limitări și descrie horror-ul ca un ”instrument de căutare și explorare a acestei lumi”

Thacker a fost influențat în parcursul său filosofic de nimeni altul decât Emil Cioran, românul care a devenit faimos la Paris, maestru al pesimismului universal. Deseori în scrierile sale, Thacker amintește de ideile filosofului român. 

Thacker este nihilist și, aparent, așa este și Jay Z, căci a purtat jacheta cu mesajul In the Dust of This Planet în promo-ul pentru turneul internațional On The Run, în care va apărea alături de soția sa, Beyonce. Publicitatea gratuită marca Jay Z a ajutat cartea lui Thacker să devină best-seller Amazon în categoria Critică Filosofică. 

In the Dust of This Planet a fost urmată de cărțile Starry Speculative Corpse și Tentacles Longer Than Night și împreună creează o trilogie a horror-ului filosofiei. Cercetarea lui Eugene Thacker cu privire la horror, omul contemporan și o non-lume utopică continuă. Îi puteți cumpăra cărțile de pe Amazon și îi puteți urmări conferințele pe YouTube. 
 

Articole Similare

Vezi toate articolele