...
08 Iunie, 2019

Interviu de actor: Rodica Lazăr

Film De pe scenă și ecran, gândurile Rodicăi Lazăr la majoratul TIFF.

Pe Rodica o știm cu toții din seriale, filme dar și de pe scenă. Are o colecție bogată de roluri care îi sunt foarte dragi. La TIFF am stat de vorbă despre majorate, creativitate și... mai citiți voi, mai jos!- Suntem la majoratul TIFF-ului, așa că te rog să ne spui ce făceai tu, Rodica, la 18 ani.
- Plecam de acasă, din Onești, să vin în Capitală, la facultate.
- La Actorie.
- Ei, bine, nu! La Jurnalism! Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește, știi tu, când am ajuns în București, pentru că mai făcusem teatru și acasă, cred că mergeam de cinci ori pe săptămână la spectacole, așa că, după primul an de Jurnalism, am dat și intrat la ATF (n. a. Academia de Teatru și Film, astăzi UNATC)

- Cum petreci majoratul TIFF?
- Mă bucur, ca în fiecare an. Anul ăsta am venit cu ”La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, care a avut avanpremiera aseară. Uite, dau și interviuri.
- Cu ”La Gomera” tocmai ați fost la Cannes. Cum simți diferența între cele două publicuri, cel străin și cel de acasă?
- Chiar vorbeam aseară cu colegii și prietenii, că, într-adevăr, filmul a fost foarte bine primit și acolo, cu îndelungi aplauze, și am fost încântați de reacție, dar totuși reacția sălii, aseară, la Cluj, a fost... efectiv nu am putut vorbi de emoții la final. A fost incredibil. Publicul a reacționat pe tot parcursul filmului, a mers cu povestea, au reacționat nu doar la poante, ci la tot filmul, a fost o sală incredibilă, fantastică. Serios, chiar a fost ceva special, glumeam între noi după aia: ”Peste câțiva ani o să spunem
«Eu am fost în sală în seara aia!»”.
Sigur că erau și prieteni și colegi în sală, dar e cel mai greu să-I impresionezi pe ai tăi, pe de-o parte, și, pe de altă parte, cel mai mult contează să-i impresionezi pe ai tăi.

- Ce proiecte în perioada asta, unde te mai vede publicul?
- Am terminat acum niște filmări la un serial suedez, Box 21, nu știu încă dacă e titlul final sau doar unul de lucru, am un spectacol la Bulandra, a avut premiera destul de recent, Richard al III-lea, în regia lui Andrei Șerban, e un spectacol la care țin foarte mult, e un spectacol rar.

 

- Spune-mi un loc fain la Cluj, care îți place și te inspiră.
- Recomand, și sper să ajung și eu la Muzeul de Artă, să văd expoziția Oanei Paunescu.  
- Qreator este un loc care încearcă să inspire și să-I ajute pe cei care-I trec pragul să fie mai creativi. Cum îți dezvolți tu creativitatea?
- Sunt atentă la oameni, în primul rând. Și apoi, sigur, fac ceea ce cred că face toată lumea: citesc, mă uit la filme, la seriale, mă plimb, călătoresc. Absorb. Dar cel mai important mi se pare să fiu atentă în jurul meu.

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul