...
19 Septembrie, 2017

K Á R Y Y N - tipa din America cu origini siriene care face muzică inspirată din război

Muzică A colaborat cu Marina Abramovic, iar Bjork a declarat că a fost inspirată de talentul ei. K Á R Y Y N este un arhitect sonic în adevăratul sens al cuvântului, muzica ei fiind aproape palpabilă și vizuală.

Piesa „ALEPPO” a fost apreciată de revista FACTMag ca fiind una dintre cele mai surpinzătoare compoziții ale acestui an. Muzica artistei este o călătorie electronică avangardistă, fragmentată și deconstruită din copilăria lui K Á R Y Y N din Siria. Suprapunerea de sunete vocale aparte, cumva stranii, amintesc de un trecut ce ar fi putut să se întâmple fiecăruia dintre noi. Îmbinat cu distorsiuni electronice ce i-au devenit caracteristice, fiecare fragment este o variațiune emoțională amețitoare ce împletește perfect digitalul cu ceea ce ar putea fi numit uman.

 

Proiectul recent este, de asemenea, la fel de minunat și cinematic cum v-ați aștepta de la cineva care a petrecut șapte ani creând coloane sonore și operă. Lucrări precum "Of Light" - proiect multimedia realizat în colaborare cu regizorul american Samantha Shay, inspirat de mentorul ei Marina Abramovic și prezentat la Reykjavik a fost super apreciat de către Björk.

Percepția arhitecturală a lui K Á R Y Y N față de muzică devine și mai evidentă atunci când asculți piesa ei cea mai nouă, „MOVING MASSES”. Compozitoarea siriano-armeano-americană a dezvoltat o limbă unică prin care interacționează cu amintirile și emoțiile sale, definită nu doar de vocea ei înaltă similară cu cea a lui FKA Twigs și de stilul de producție neconvențional apropiat de cel al lui Holly Herndon, ci de spațiile muzicale definite intuitiv, amintind deseori de Arvo Pärt prin porțiunile inițiatice minimaliste ce o înconjoară. Aproape fiecare sunet din cea mai nouă piesă a fost facută de o voce umană, construind o piesă intensă ce coboară într-un ritm lent, static. Este muzica concretă și poți simți tensiunea în fiecare pasaj.

Ascultă muzica ei mai jos, pe replay și cu emoție.

 

Articole Similare

Vezi toate articolele