...
10 Iulie, 2019

Matematică + artă = L0√∑. Și-un concurs!

Co-creare Poate că nu pare, dar e multă matematică în artă, iar expoziția Formule Creatoare, vernisată ieri la Qreator, e o dovadă în acest sens.

De vizitat și admirat până la finele lunii iulie, expoziția Formule Creatoare, semnată Adistu, inspiră și expiră jocuri sinestezice pline de culoare, sunet și forme. Geometria fractală prin care alege să își exprime trăirile este duală: organizată și haotică, matematică și emoțională, simplă și complexă, vie și statică.Fost olimpic la matematică, pasionat de fractali și geometrie, dar și de culoare și relația dintre toate acestea, Adistu vorbește despre arta sa cu un discurs ce combină rigoarea unui cercetător științific și pasiunea unui creator, în timp ce se pitește în spatele unui ecran pentru o ultimă corecție de culoare în expo de la Qreator: ”Trebuie să fie perfect”, explică.În 2012 a început să facă și filme suprarealiste, care l-au adus repede în zona efectelor vizuale și a animației și pe o traiectorie către live video performance-uri și instalații video, iar ulterior spre creație digitală statică cu un hibrid complex de stiluri, de cele mai multe ori cu elemente fractale, dar și cu artă digitală procedurală (spre exemplu ''reacție-difuzie'' bazat pe feedback video), cu geometrie clasică 3D sau metode interactive de creație cu senzori de mișcare și adâncime Kinect sau Leap Motion.De la roșu fierbinte la albastru arctic, de la mișcare – mai mult sau mai puțin haotică –  într-un ecran responsive la o operă de artă imersivă care te reprezintă și te inspiră, în același timp, de la geometrie la artă, de la fractali la VR și fashion. Expoziția Formule Creatoare, găzduită în toată casa Qreator, include toate acestea, de contemplat pe îndelete până pe 31 iulie în Aviatorilor 8A.Concurs!

Ne place tare această expoziție nouă de la Qreator și ne-a inspirat să aducem pentru voi un nou concurs cu premii din universul Formulelor Creatoare: cinci caleidoscoape unicat handmade by Kaleidolove cu design original semnat de Adistu.

Pentru inspirație, ne-am gândit să ne jucăm un pic, ca să vă demonstrăm (sic!) că nu trebuie neapărat să fii chimist sau matematician ca să ne arăți ce e important pentru tine, așa că am inventat și noi niște Formule Creatoare:

[Qr3A70r]2 X [C8H11NO2] = o combinație între creativitatea pe care sperăm că o inspirăm comunității Qreator de aproape doi ani și dopamină, un hormon și neurotransmițător important în orice proces creativ.

1[Ns]πRaAti3 X 2 = un mix de inovație și căutare infinită după inspirație + fiori pe șira spinării atunci când vedem ceva care ne mișcă.

Invitația noastră este să lași propria Formulă Creatoare în comentarii la postarea de concurs din pagina noastră de Instagram, între 10 și 17 iulie, iar noi le premiem pe cele mai inspirate cinci dintre ele. Pentru mai multe detalii & inpirație, regulamentul este aici, iar expoziția e la Qreator.
Ce zici? Te prinzi în provocarea noastră?

Articole Similare

Vezi toate articolele