...
19 Decembrie, 2018

O scurtă istorie a celor mai populare filme cu Grinch

Film Grinch este un personaj creat de Dr. Seuss în 1955 ce apare pentru prima oară în poemul Hoobub and The Grinch. 

În anul 1957, Dr. Seuss publică How The Grinch Stole Christmas – poveste în care Grinch, deoarece nu mai poate suporta Crăciunul și mai ales veselia colindelor, decide să distrugă această perioadă a anului pentru totdeauna. Povestea a fost adaptată în animație în anul 1966 de către regizorul Chuck Jones și narată de Boris Karloff (chiar actorul care l-a portretizat pe Frankenstein). În această adaptare, Grinch primește culoarea sa verde celebră. 

Grinch urăște Crăciunul și are o personalitate cinică și răutăcioasă. Aspectul său fizic este unul meschin - un corp în formă de pară acoperit de blană de culoare verde și un nas proeminent. În 1977, o altă animație care îl are ca personaj principal, Halloween Is Grinch Night, apare pe micul ecran, urmată de The Grinch Grinches the Cat in the Hat în 1982. Grinch își face apariția și în The Wubbulous World of Dr. Seuss (1996), un serial TV despre faimoasele personaje create de Dr. Seuss.

În anul 2000, studioul Universal a cumpărat drepturile pentru realizarea unui film după How The Grinch Stole Christmas, avându-l ca regizor pe Ron Howard și ca actor în rolul lui Grinch pe Jim Carrey. Filmul a avut un succes uriaș, câștigând peste 345 milioane de dolari la box-office

În 2018, Illumination Entertainment decide să lanseze încă un film despre acest personaj intitulat simplu, The Grinch. Deși a avut un succes fulminant la box-office, având vânzări de 223 de milioane de dolari până în prezent, filmul nu are recenzii bune mai ales de la fanii variantelor deja clasice din 1966 și 2000.
 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul