...
08 Octombrie, 2018

Pedro Almodóvar – 3 filme de revăzut 

Film Pedro Almodóvar (n. 1949) este un scenarist și regizor spaniol, cunoscut pentru universul său artistic unic, care cuprinde elemente din teatru, literatură, televiziune, pictură, publicitate. Almodóvar este fascinat de eroinele de sex feminin, a căror psihologie o explorează frecvent în filmele sale. Un număr foarte mare dintre peliculele lui Almodóvar au fost filmate în Madrid (Spania) și adesea regizorul se lasă inspirat de tradițiile locale și specificul spaniol.

Pepi, Luci, Bom and Other Girls Like Mom  (1980) este primul lung-metraj al lui Almodóvar și, deși nu a avut un succes critic, a devenit un fenomen social în Spania. Filmul a avut un buget redus și acest lucru se poate sesiza din punct de vedere tehnic, dar are calitățile regizorale care l-au făcut pe Almodóvar celebru. Comedia are ca centru al acțiunii prietenia dintre Pepi – o femeie care își dorește răzbunare pe un polițist care a violat-o - și Luci – o casnică masochistă și Bom, o cântăreață punk-rock.

Talk to Her (2002)  este cel mai premiat film al lui Almodóvar, aducâdu-i acestuia o nominalizare pentru Cel mai bun director și Premiul pentru mai bun scenariu la Premiile Oscar. Filmul îi are ca personaje principale pe Benigno Martin (Javier Camara) și pe Marco Zuluaga (Dario Grandinetti), doi bărbați care se împrietenesc în timp ce au grijă de o femeie care se află în comă și de care sunt amândoi îndrăgostiți. 

The Skin I Live In (2011)  este bazat parțial pe romanul Mygale (2003) a lui Thierry Jonquet și îl are ca  protagonist principal pe Robert Ledgard (Antonio Banderas), un chirurg plastician în căutarea unei rețete de piele perfectă, care va fi imună arsurilor. Este prima incursiune a regizorului în horror-ul psihologic, iar întreaga atmosferă a filmului este stranie și are referințe la clasicul Frankenstein


 

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Teatrul: drama queen

  Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

  Citeşte articolul
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul