...
19 Septembrie, 2017

Pericolele viitorului semnalate prin VR la un muzeu din Berlin

Tehnologie Folosind tehnologia Google Cardboard, angajații de la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin folosesc tehnologia VR pentru a aduce dinozaurii la viață, dar mai ales trag un semnal de alarmă asupra problemelor din prezent.

„Scopul nostru este să îi provocăm pe oameni sa gândească diferit în legătură cu natura. Acum, mai mult decât oricând ei trebuie să înțeleagă problemele din trecut și din prezent, astfel încât să construiască viitorul cât mai bine”, spune Michael Dixon, directorul muzeului.

O echipă de 10 oameni, condusă de Matthew Prosser, managing editor of digital content, lucrează în colaborare cu Google și pregătește animațiile din muzeu. Iar prin această abordare, ei încearcă să tragă un semnal de alarmă. VR-ul le atrage atenția oamenilor și îi face să fie mai curioși în legătură cu știința și cu natura. Pe langă factorul inițial de entuziasm, în spatele acestui demers se află și altceva. Oamenii văd creaturile dispărute și învață despre animalele echivalente din prezent.

„Ceea ce încercăm să facem este un mix între știință și tehnologie”, explică Posser. „Pe lângă distracția de la muzeu, un layer interesant de content este mesajul prin care se arată cu ce ne ocupăm și care este misiunea noastră. Peste 300 de oameni de știință lucrează aici, încercând să înțeleagă ce s-ar potrivi pentru noul sistem de VR. Și asta ne ajută să ne uităm la starea planetei și la prezicerea viitorului, din acest punct de vedere”, a încheiat Posser.

Peste cinci milioane de oameni vizitează anual Muzeul de Istorie Naturală din Berlin, un oraș în care locurile populare pentru turiști sunt la tot pasul.

Articole Similare

Vezi toate articolele