...
02 Noiembrie, 2018

Regii toamnei: se „poartă” smartphone-urile supradimensionate

Tehnologie Pentru unii toamna înseamnă schimbarea garderobei. Pentru alții înseamnă schimbarea telefonului. Iar toamna aceasta este dominată de smartphone-uri cu ecrane mari și funcționalități futuriste. 

iPhone XS Max, Samsung Galaxy Note 9 și Huawei Mate 20 Pro sunt vedetele acestui ultim trimestru al anului. Și e aproape imposibil să nu fi auzit de ele, pentru că toate trei au făcut vâlvă în online și în magazine în ultima vreme. Vrei să îți schimbi telefonul, dar încă nu te-ai decis care dintre cei trei regi ai toamnei îți surâde cel mai mult? Poate rândurile de mai jos te vor ajuta.

iPhone XS Max - Cel mai mare iPhone făcut vreodată

Acesta este telefonul pe care să ți-l cumperi dacă ești deja utilizator de iPhone, dacă pentru tine nici nu există alți producători de smartphone-uri în afară de Apple, dacă ai deja și un Apple Watch și un MacBook și ești captiv (dar fericit) în ecosistem. iPhone XS Max e un adevărat gigant, cu un ecran de 6,5 inci. E cel mai mare smartphone Apple de până acum și vine cu tot ce ți-ai putea dori de la un gadget - procesor de ultimă generație, suficient de puternic încât să ruleze orice aplicație și orice joc impecabil; o cameră foto duală numai bună pentru portrete, încărcare wireless și design elegant.

Nu e cel mai bun când vine vorba de autonomie, deci poate nu strică să-ți iei încărcătorul după tine dacă știi că pleci de la birou direct în oraș. În orice caz, dacă ești deja posesor de iPhone te-ai obișnuit cu acest lucru. Este cel mai bun iPhone creat vreodată? Cu siguranță. Este cel mai bun smartphone lansat anul acesta? Doar dacă ești fan înrăit Apple. 

Samsung Galaxy Note 9 - Pentru cei veșnic ocupați

Samsung Galaxy Note 9 este tot un smartphone cu ecran gigant. Are display cu diagonală de 6,4 inch, dar e curbat pe margini, deci dispozitivul e, per total, mai mic, și mai ușor de ținut în mână. La performanțe se apropie lejer de noile iPhone-uri, deci nici aici nu vei avea probleme, indiferent de aplicațiile pe care vrei să le folosești. Camera foto e și aici una duală, deci portrete cu bokeh câte încap (și dacă nu mai încap, îți poți pune un card microSD, ca să mai încapă) și fotografii de peisaj superbe. Ce are în plus față de iPhone este stylusul S-Pen - gândit special pentru cei care se fâțâie toată ziua de colo-colo prin meetinguri și call-uri și care vor să noteze rapid gânduri, adrese, numere de telefon sau idei de noi business-uri. În plus, dacă-l conectezi la un gadget numit Dex, îl poți lega la o tastatură și la un monitor și ai un PC portabil oriunde ai fi. În ceea ce privește autonomia, este mai mare decât în cazul iPhone XS Max, lucru mereu de apreciat; se deblochează fie prin scanare facială (cu toate că nu e la fel de precisă), fie prin senzorul de amprente de pe spate.

 

Huawei Mate 20 Pro - a little bit country, a little bit rock&roll

Cel mai recent smarphone lansat din listă este Huawei Mate 20 Pro și e gândit pentru cei care vor mereu să îmbine utilul cu plăcutul, pentru cei care știu să se bucure de viață, dar și de muncă. E un telefon absolut superb, cu un spate care trece de la albastru la violet la negru intens, dar există și versiuni mai sobre și care atrag mai puține amprente. Ecranul OLED cu „breton”, similar celui de la iPhone și curbură ca cea de pe Galaxy Note 9, are diagonală de 7,2 inch și rezoluție mare, QHD. Se vede superb pe el, la fel de bine ca pe Note 9, dar ascunde și un secret: un senzor de amprente plasat sub el.

La jumătatea ecranului ai o zonă pe care apeși și telefonul se deblochează instant - asta dacă nu folosești senzorul de scanare facială dedicat. Camera foto principală este triplă, nu duală și e bună pentru portrete, pentru fotografii nocturne și pentru scanat documente. Huawei Mate 20 Pro are și o mulțime de funcționalități pentru business, cum ar fi posibilitatea de a crea conturi separate cu acces la aplicații separate, posibilitatea de a-l conecta la un TV prin Miracast pentru a-l folosi ca pe un PC și multe altele. Autonomia este enormă, de aproape două zile de folosire moderată, și, bonus: poți să încarci wireless oricare dintre cele două smartphone-uri de mai sus folosind Huawei Mate 20 Pro, pentru că are o funcție de reverse wireless charging. Și, dacă 6,4 sau 6,5 inch în diagonală ți se par prea puțini, Huawei Mate 20 X are un ecran de 6,7 inch, pentru toate dorințele și nevoile tale.
 

Articole Similare

Vezi toate articolele