...
19 Septembrie, 2017

Teatrul: drama queen

Film Teatrul este o experiență cognitivă într-un spațiu performativ, ajunsă astăzi după multe transformări la intersecția mai multor mijloace de exprimare artistică.

Teatrul contemporan jonglează cu texte clasice în cadre super moderne, sau propune opere cult în decoruri minimalist-conceptuale. Vorbim despre un hibrid care s-a născut în stradă, a migrat pe scenă și a ajuns într-un spațiu închis, unde te poți imersa complet.

Un exemplu de producție hibrid este Horace and Pete, care combină teatrul live cu serialul TV. Scris și regizat de Louis C.K., Horace and Pete înseamnă intimitatea pe care o surprinde teatrul, dar are puterea unei producții TV- vezi și numele actorilor din rolurile principale: Steve Buscemi, Alan Alda și Edie Falco.

La prima vedere tema e simplă: tradiția. Însă Louis C.K. adaugă un nou strat: ce se întâmplă cu tradiția în zilele noastre? O temă super-exploatată, dar care în mâinile lui Louis C.K. devine foarte actuală în realitatea noastră. Un soi de tragedie greacă, în care eroul disperă între agonie, amuzament și absurd.

Story telling spus în mai multe formate la un loc. Și partea cea mai bună este suspansul… Habar nu ai ce se va întampla.

Tune in!

Articole Similare

Vezi toate articolele
 • ...

  Filme care ne inspiră | Intro

  Cinematografia este un mijloc de comunicare, un dialog constant între audiență și regizor. Este o artă vie care evoluează la fel cum evoluează și limbajul. Ne uităm la filme pentru că ne distrag atenț...

  Citeşte articolul
 • ...

  TV gone digital

  În contextul Netflix și al altor jucători mari de pe piață canalelor TV care produc și difuzează în exclusivitate în mediul online, apar și replici independente, care au o agendă nișată.

  Citeşte articolul