...
14 August, 2019

Tu ești #qreatordeinspiratie?

Fotografie / Co-creare Ne plac provocările și oamenii creativi și vara și clipele de inspirație dar și joaca, așa că am combinat toate astea și... vezi ce-a ieșit!

Lumea e doar o pânză pentru imaginația noastră, a spus Henry David Thoreau, eseist, poet și filosof american, și tocmai asta e noua provocare Qreator pentru voi.
Credem că oricine poate fi creativ dacă i se oferă contextul și instrumentele, credem că orice poate fi punct de plecare pentru a crea sensuri noi, inedite, inovatoare, pentru a demonstra că sunt nenumărate unghiuri din care putem privi… ei bine, aproape orice!

Luna aceasta începem o nouă provocare, pe Instagram, iar prima temă este Endless Summer.
Calendaristic, mai avem vreo două-trei săptămâni, dar de ce n-am purta vara asta mereu cu noi? Gândeste-te ce face vara 2019 una fără sfârșit pentru tine, pozează, colează, decupează, colorează, joacă-te cu lumina și apoi postează! Pe Instagram, obligatoriu cu #qreatordeinspiratie și #endlesssummer – ca să vedem și noi!

Vom strânge imaginile care respectă regulamentul și o să întrebăm publicul cine e #qreatordeinspiratie, apoi, din primele zece clasate după votul publicului, un juriu condus de fotograful Adi Bulboacă* o să aleagă cinci pe care le vom premia cu câte o ramă de la MOEBE, unul dintre cele mai cool studiouri de design scandinav.

Uită-te în jur. Ce te inspiră? Ce face vara asta nesfârșită?
Poate... pălăria de soare a doamnei care trece pe lângă tine acum. Stropii de apă din fântâna arteziană. Lumina caldă a unui apus de vară. Zâmbetul EI. Zâmbetul LUI. Cea mai bună imagine de la concertul verii. Dansul în ploaia care te-a prins într-o zi de joi – joi era, nu?
Urma albă de la brățara pe care ai uitat s-o dai jos pe plajă. Șuvița împletită cu ață colorată în Vamă. Biletul de tren spre mare sau brățara de festival – da, știm că le-ai păstrat! Cățelul prietenos de la cabană. Magneții noi de pe frigider. Răsăritul.
Cum bine zicea domnul Thoreau: lumea e o pânză!

Provocarea noastră a început deja și se termină pe 7 septembrie. Regulamentul e aici.*Despre Adi Bulboacă, într-o scurtă (auto)descriere:
M-am născut în vara lui ’88 și 16 ani mai târziu am început să fac fotografii. În cealaltă jumătate de viață care a urmat, am fotografiat un pic peste 1000 de spectacole de teatru și de dans, actori pe care nu i-am mai numărat, trenuri din România, Balcani și Rusia, festivaluri de film și de muzică, Dacii 1310. Folosesc aparate digitale, pe film, iar împreună cu Irina, muza și logodnica mea, am consumat câteva sute de cutii de Polaroid.

În următorii ani, vreau să petrec mai mult timp în studio pentru un proiect la care am început să mă gândesc acum aproape zece ani și multe nopți în care să arhivez și să indexez fotografiile de la teatru. În același timp, sper să mă lovesc de subiecte care să mă inspire și să mă țină cu aparatul la ochi, pe drumuri.

Articole Similare

Vezi toate articolele