...
29 Martie, 2018

Vom trăi într-o lume în direct?

Tehnologie Broadcast the boom boom boom boom. And make ‘em all dance to it. (Lorde, Louvre, Melodrama, 2017)

YouNow este o platformă de streaming online în care fiecare dintre noi poate să-și creeze propriul canal de televiziune și propria audiență. În funcție de numărul de vizitatori și de bacșișul primit de la aceștia, utilizatorul poate ajunge să aibă venituri substanțiale prin simpla prezentare a propriei vieți. Platforma are utilizatori de toate vârstele, iar unii dintre aceștia au devenit staruri ale live streaming-ului grație talentului artistic, șarmului personal sau pur și simplu faptului că sunt abordabili. 

Pe de o parte curiozitatea umană și pe de alta un fenomen de alienare în care prietenii din viața lor nu mai sunt atât de dispuși să ofere interacțiuni reale duce la o propagare a platformelor de social streaming.  Facebook-ul, Youtube-ul și Twitter-ul au lansat aplicații similare, în încercarea de a oferi utilizatorilor o experiență cât mai complexă. Twitch-ul este specializat pe transmisia în direct a jocurilor video, iar prin această aplicație 2.2 milioane de utilizatori lunar se bucură gratis de vizionarea partidelor favorite.
 
În Fifteen Millions Merits, episodul 2 al primului sezon al foartei aclamate serii Black Mirror, autorii Charlie Brooker și Kanak Hug au curajul unei previziuni al unei lumi viitoare, o lume în care oamenii trăiesc în niște bule – ecran și pedalează pe biciclete ce generează electricitate în schimbul entertainment-ului. Privind platformele de streaming video, realizăm că nu suntem departe de acest viitor ficțional. Oare în viitor vom trăi într-o lume în care toți oamenii au un propriile canale pe care le putem accesa în funcție de un algoritm bazat pe experiențele fiecăruia dintre noi? Oare acest algoritm va analiza și evalua în direct ceea ce fiecare dintre noi transmitem și vom primi un fel de note / culori / inimi / artificii hologramă? Oare se va găsi o metodă să dividem timpul în multiple realități / dimensiuni astfel încât să asistăm la mai multe experiențe în același timp? Răspunsurile la aceste întrebări sunt la o distanță mai mică decât credem, iar dacă sunteți nerăbdători, puteți face un Facebook live și exprima impaciența.


              

Articole Similare

Vezi toate articolele