...
19 Septembrie, 2017

Yayoi Kusama își deschide propriul ei muzeu în Tokyo

Co-creare Buline, multe buline, dovleci, baloane, oglinzi și multe oglinzi suprapuse. Arta repetitivă și temele obsesive din creațiile sale au făcut-o pe Kusama să fie unul dintre cei mai respectați și cunoscuți artiști japonezi, având deja titlul de artist contemporan legendar.

De-a lungul vieții, ea a lucrat în mai multe domenii cum ar fi pictura, colajul sau sculptura și a expus tematica ei în colori psihedelice alături de Andy Warhol, Claes Oldenburg sau George Segal. Kusama va deschide un muzeu pentru arta sa avant-garde.

Clădirea în formă de lanternă proiectată de Kume Sekkei, a fost finalizată în 2014, dar Kusama, în varsta de 87 de ani, a rămas tăcută cu privire la scopul clădirii pentru că dorea ca vestea să fie o surpriză pentru fanii ei, potrivit ArtNet. Acum știm că pe data de 1 octombrie, se va deschide un nou muzeu în cartierul Shinjuku din Tokyo, înalt de cinci etaje, cu două etaje de spațiu expozițional și un al patrulea etaj pentru bine-cunoscutele instalații Infinity, așa cum raportează Spoon & Tomago, website de cultură japoneză. Muzeul va avea, de asemenea, un spațiu în aer liber, o sală de lectură cu arhivă de materiale de tot felul și un magazin de cadouri.

Muzeul va fi condus de Tensei Tatebata, președintele Universității de Artă Tama și director al Muzeului de Artă Modernă Saitama. Spațiul va fi dedicat lucrărilor proprii create de către Kusama, cu două expoziții diferite în fiecare an, precum și un etaj care va găzdui și alte instalații.

Prima expoziție „Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art” se va desfășura între 1 octombrie și 25 februarie și va arăta o serie recentă de picturi cu ochi, fețe și alte forme geometrice organice din colecția „My Eternal Soul”.

Biletele vor intra în vânzare pe 28 august și vor fi oferite în sloturi de timp, ceea ce sugerează că se așteaptă foarte mulți oameni. Expoziția recentă din cadrul Muzeului Hirshhorn din Washington a atras un număr atât de mare de vizitatori, încât The Post a publicat un ghid de supraviețuire. Într-adevăr, Kusama este probabil cel mai iubit artist de pe Instagram și nu numai, un simplu search al hashtag-ului #yayoikusama ne oferă un număr incredibil de 444,875 de posturi.

Cu o carieră variată și cuprinzătoare care acoperă performanța, instalații multimedia, tipărire, sculptură, literatură, pictură, dans, modă și multe altele ce au atras de-a lungul timpului audiențe din întreaga lume, un muzeu dedicat artistului polimat Yayoi Kusama este mai mult decât binevenit.

Articole Similare

Vezi toate articolele