... 17 Dec 2018 / 18:00

Club de carte - Sfârșitul lui Eddy Bellegueule

Camera de Relaxare Vezi camera

Organizat de Qreator by IQOS
Eveniment finalizat

Editura Litera te așteaptă la o nouă întâlnire a Clubului de Carte la Qreator by IQOS, luni, 17 decembrie, de la ora 18.00. De data aceasta, cartea intens discutată este Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, de Edouard Louis.

„În fiecare dimineață, în baie, îmi repetam neîntrerupt aceeași propoziție: Azi voi fi un dur”. Cea mai mare dorință a lui Eddy Bellegueule, un băiat dintr-o familie săracă din nordul Franței, este să fie un macho în ochii familiei și ai vecinilor săi. Dar, din copilărie, a fost diferit: a avut gesturi efeminate, a fost precoce din punct de vedere intelectual și atras de alți bărbați.

Tradus deja în douăzeci de limbi, Sfârșitul lui Eddy Bellegueule surprinde violența și disperarea vieții într-o localitate muncitorească din Franța, fiind, de asemenea, un portret sensibil al copilăriei și al treziri instinctelor sexuale. Édouard Louis scrie din propria experiență, cu o sinceritate și cu o inteligență pline de compasiune. Rezultatul – un triumf de critică și de public – a făcut din el cel mai celebru scriitor francez din generația sa.

„Un roman strălucitor... curajos, necesar și profund înduioșător.”
Guardian

Camera: de Relaxare
Data: 17 decembrie
Ora: 18.00

Note:

* Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani;
**Tipul de eveniment: public;
***Intrare gratuită.