Mihail Tamba

Stilist & scriitor

Mihail Tamba

Stilist & scriitor

Mă întreb de multe ori cine sunt și ce fac. De doi ani lucrez ca stilist, freelancer, și, din când în când, scriu pentru unele publicații, atât din online cât și print. Nu pot trăi fără să scriu. Practic, asta a fost prima mea iubire - scrisul – și apoi a venit cea pentru fashion, în general, și styling, în special. Și dacă stau acum să mă gândesc, toate astea au venit de nicăieri. Basically, eu am făcut șase ani de teologie, până când, într-o primăvară, mi-am dat seama că vreau altceva. Asta se întâmpla în Iași. M-am mutat, toamna, în București, fără să știu exact ce voi face, însă a apărut o oportunitate de internship la o publicație de modă cunoscută și am acceptat-o fără să clipesc.

Dintotdeauna am avut o pasiune pentru modă, da, dar mi-a luat destul de mult până să fac ceva în sensul ăsta; îmi plăcea ideea de a exprima ceva prin felul în care te îmbraci. Pentru mine nu e un lucru superficial – să pui pe tine câteva haine care să se potrivească din punct de vedere cromatic și care sunt acum în trend. Pentru mine înseamnă mai mult – hainele pe care le porți trebuie să exprime ceva, trebuie să te prezinte și reprezinte fără ca tu să vorbești. Să poți intra undeva, într-o încăpere, și să trebuiască să-ți spui doar numele – iar de restul informațiilor despre tine să se ocupe outfitul tău.
Dar chiar și așa, nu am putut renunța la scris, așa că am continuat să merg concomitent cu cele două pasiuni ale mele. Nu scriu doar pe subiecte care țin de fashion. Scriu și despre cultură, artă, social, și dacă nevoia o cere, și despre subiecte mondene.

Nu am un vis, dar am o dorință – ca tot ce fac să fac bine și ca ceea ce fac să conteze.

Am mai fost la Qreator, sunt familiar cu mai toate evenimentele care au loc aici. Nu am o cameră preferată, însă cel mai mult din casă îmi place holul de la parter – e mut, nimeni nu-l observă, însă el îi observă pe toți. Cumva, e ca mine – un foarte fin observator, dar care pare mereu distras, bașca și absent. Și nu ai cum să ajungi în vreuna dintre camerele casei fără să treci prin el, ceea ce-l face destul de important, nu?

#humansofqreator

#mihailtamba

Photo: Andreea Retinschi