Institutul qreator

Institutul Qreator își propune să genereze și să curatorieze conținut creativ de calitate, oferind noi perspective comunităților de creatori autohtoni.

Institutul Qreator își propune să genereze și să curatorieze conținut creativ de calitate, oferind noi perspective comunităților de creatori autohtoni. O inițiativă care dorește să creeze punți de legătură între artiști și pasionații de artă, fiind un loc al întâlnirilor comunităților interesate de: muzică, film, modă, artă contemporană, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană. 

Ne dorim să avem un rol activ în societate, să devenim un facilitator al discuțiilor și un loc unde învățarea și experimentele creative să aibă un loc central. 

Sperăm să devenim facilitatorul întâlnirilor dintre comunitățile creative și un catalizator al inovației și creativității. 

Cine suntem

Institutul este reprezentat de către șapte curatori și fiecare dintre aceștia vor dezvolta proiecte creative pentru domeniul pe care îl reprezintă.

 • Răzvan Exarhu

  #manoftaste Societate & gastronomie

  Răzvan este cunoscut publicului din România pentru capacitatea sa de a captiva audiența, de cele mai multe ori recurgând la un umor de calitate, care face publicul să participe activ în orice eveniment. Răzvan se află în spatele mai multor proiecte de succes, printre care Radio Guerilla, Clandestino FM, Rondul de dimineață, Rondul de noapte (Pro FM). În ultimii ani Răzvan a devenit un etalon și pentru pasionații de gătit. A fost jurat în cadrul emisiunii Master Chef de la Pro TV și îi puteți urmării aventurile gastronomice pe www.exarhu.ro . Răzvan este gazda emisiunii Morning Glory de la Rock FM.

 • Adi Despot

  #manoftalent Muzica

  Adrian este unul dintre cei mai iubiți și admirați artiști români, fiind apreciat pentru autenticitatea, creativitatea și implicarea sa în proiecte artistice și sociale. Este solistul formației Vița de Vie, o bine-cunoscută formație de rock alternativ. În industria muzicală este cunoscut pentru talentul său de compozitor și de producător, dar și pentru pasiunea lui extraordinară pentru muzică. Pasiune pe care o împărtășește cu cei din industrie, în special cu tinerii artiști aflați la început de drum. Adrian a fost jurat în cadrul emisiunii Vocea României (Pro TV) și co-moderator al emisiunii săptămânale Playground, difuzată pe Rock FM.

 • Mirela Bucovicean

  #womanofstyle Modă & lifestyle

  Numele Mirelei este echivalentul excelenței în industria de modă și de lifestyle din România. Cu o experiență de 28 de ani, în 9 industrii diferite, Mirela a fost desemnată de patru ori drept una dintre cele mai puternice femei din mediul de afaceri din România de către Business Magazine și a câștigat Globul de Cristal pentru Antreprenoriat oferit de Beau Monde.

  În 2010, Mirela Bucovicean a pus bazele Molecule–F.com, prima platformă de comercializare și de promovare a produselor realizate de designeri români. Molecule F are la bază un concept puternic, care a generat un trend în industria din România. În mai putin de un an de la înființare a devenit un reper în industria modei românești, poziție pe care și-o reafirmă continuu.

 • Dragos Bucurenci

  #manofpeople Educație și comunicare

  Dragoș este consultant și trainer de comunicare, activist civic și om de televiziune. Este absolvent al programului de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business. A format peste două mii de manageri  în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală și a primit premiul "Cel Mai Bun Training al Anului" la Gala Business Edu din 2010.

  A fondat Khastalia, o companie de training și executive coaching în 2013, dar în paralel cu activitatea antreprenorială continuă să fie implicat în societatea civilă. Din 2015 este director de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children, unde coordonează strategia de comunicare și fundraising. Sub mandatul său, fondurile strânse de fundație din România au crescut cu peste 80%, depășind 1 milion de euro anual.

 • Tudor Giurgiu

  #manofcinema Film

  Tudor este unul dintr numele de referință din industria cinematografică din România. Este apreciat deopotrivă pentru talentul său în regizarea și producția de filme distinse cu premii internaționale, dar și pentru activitatea sa antreprenorială în industria cinematografică. Este fondatorul TIFF, Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai iubit festival de film din România și un reper pentru toată zona Europei de Est. Tudor este fondatorul Libra Film, o casă de producție de film independentă, sub umbrela căreia a obținut numeroase distincții și premii pentru proiectele desfășurate. De asemenea, Tudor a pus bazele Premiilor Gopo, unde sunt premiate cele mai importante realizări cinematografice din România.

 • Marius Chivu

  #manofwords Literatură

  Marius este cunoscut publicului din România ca fiind un om al cuvintelor. Asta pentru că este scriitor, traducător și critic literar. Este una dintre cele mai cunoscute voci din industria editorială din România, atât datorită talentului său de scriitor, cât și prin prisma descoperirii de talente literare.

  A scris și a editat sute de cărți și de articole pentru cele mai importante publicații și edituri din România. Este editor la Dilema Veche și la revista Elle și fondatorul revistei Iocan, o publicație trimestrială de proză scurtă. Marius este moderatorul emisiunii All You Can Read de pe Radio 7.

 • Echipa Apropo TV

  #teamofcreativity Cultură urbană și publicitate

  Emisiunea Apropo TV este cunoscută publicului din România pentru promovarea talentelor din diverse industrii: de la publicitate, la arte vizuale, muzică sau cultură urbană. Echipa Apropo TV este cea care prezintă cei mai importanți artiști alternativi ai momentului și îi face cunoscuți și în rândul publicului larg. Emisiunea a debutat în anul 2005 pe Pro TV și este una dintre puținele emisiuni de TV din România care sunt urmărite și de publicul tânăr. Emisiunea este prezentată de Andi Moisescu, un nume de referință pentru industria de televiziune din România.

Prin activitatea lor, Curatorii Institutului vor ajuta la crearea unui microclimat de proiecte de calitate, selectând dintre propunerile primite pentru a fi găzduite în cadrul spațiului Qreator, pe acelea pe care le consideră relevante pentru domeniile pe care ei le reprezintă. Mai apoi, ele vor fi dezvoltate sub îndrumarea și mentoratul Curatorilor și susținute public de către aceștia.